Megérkezett az “Okospalack”!

Egy amerikai startup cég most egy újabb zseniális vívmánnyal örvendeztette meg a világ borkedvelőit: az okostelefonok után megérkezett az „okospalack” is.

A legtöbben tapasztaltuk már, hogy kedvenc boraink már akár egy nap alatt is jócskán veszíteni tudnak élvezeti értékükből, amit a bontás után beléjük kerülő levegőnek „köszönhetnek”.

Az egyik lehetséges megoldás: a vákumpumpa

A problémára az egyik legjobb megoldást a különféle vákumpumpák és dugók jelenthetik. Segítségükkel ugyanis mi magunk is könnyedén, akár otthon házilag is „újra tudjuk palackozni” borainkat, amivel jócskán (több nappal) tovább élvezhetjük íz- és illatvilágukat.

vakumpumpaSzeretne egy saját vákumpumpát? Kattintson!

„Okospalack” – vajon mit tudhat?

A most napvilágot látott újításnak is ez az egyik célja: minél tovább élvezhetővé tenni kedvenc borainkat. Ezen felül azonban még rejteget néhány újítást magában:

  • megelőzi tehát a bor oxidációját
  • kijelzi a legfontosabb információkat az adott borról
  • megmutatja hány pohár maradt még a palackban

Utóbbi nem hátrány, hiszen maga a palack nem átlátszó, hanem elegáns fekete vagy ezüst színekben lesz kapható.

Nem minden arany, ami…

A Kuvée névre keresztelt „okospalacknak” azonban jelenleg van egy apró hátránya is: egyenlőre nem mi választhatjuk ki, hogy milyen borokhoz kérjük, hanem meg van határozva a gyártó által, hogy milyen bor kerül majd bele. Reméljük ezen idővel változtatni fog a cég, és egyre több pince csatlakozik majd a kezdeményezéshez.

A Kuvée „okospalack” már előrendelhető egyébként – ára jelenleg nagyjából 180 USD -, viszont első körben októberben kerül majd csak kiszállításra a kaliforniai és massachusettsi vásárlóknak.

 

(forrás: chefpincer.hu)