A pincei munkákban nagy segítség Zoltán fia, aki már borásznak tanult. Mintegy 50 hektáron termesztenek főként Olaszrizling, Királyleányka, Szürkebarát, Muscat Ottonel, Irsai Olivér Chardonnay, Zengő, Muscat Lunel, Kékfrankos, Merlot és Cabernet szőlőfajtákat. Mára a vörös szőlőfajták dominálnak körülbelül 60 %-os arányban. Fehérborait irányított, hűtött erjesztéssel készíti, így a borvidék és a szőlőfajta illat-és zamatgazdagsága teljes pompával érvényesül boraiban. Nagyobbrészt fehér szőlőt művelnek, azok közül is kiemelkednek az illatos fajták, melyek borában nagyszerűen harmonizál a fűszeresség és a finom savösszetétel.

A szőlőfeldolgozást és a teljes borászati technológiát a gyorsaság, kíméletesség és az igényesség jellemzi. Az évi 400-450 ezer palackozott termék főként a borkereskedésekben és a vendéglátóiparban kerülnek értékesítésre.
Szőke Mátyás termelésének mennyiségét és minőségét is folyamatosan fejleszteni kívánja, mert hiszi, hogy következetes minőségi munkával a borvidék hagyománya és adottsága piaci sikerhez vezetnek.

Borászat:

A pincészet borászati tevékenységére az igényesség és a kíméletesség a jellemző.
A fehérborokat – fajtától függően – irányított hűtött erjesztés után palackos, nagy-, illetve kisfahordós (barrique) érleléssel készítjük. A vörösborok héjon erjesztéssel készülnek Kékfrankos, illetve Cabernet fajtákból. Egy részük hagyományos ászok hordós érleléssel nyeri el végleges illatos karaktereit, másik részüket a vaníliás-füstös jelleg kialakulása érdekében barrique hordóban érleljük. Az üzem tárolókapacitása több mint 3.500 hl, melynek fele korszerű, inox acéltartály a többi ászokhordó, illetve barrique hordó.