A tó felett elhelyezkedő dűlőben a Furminttól a speciális mikroklíma miatt egyes években aszúsodást várnak. Ugyanezen a területen a közeljövőben egy 7 ha terület telepítése történik meg Olaszrizling, Sauvignon Blanc, Tramini, Szürkebarát, Chardonnay, Kadarka fajtákkal. Eger egyik legszebb fehérborok dűlőjében az Almagyaron 2,4 ha-on Leányka terem.
Az öreg ültetvények zöme 3300 tőke / hektár, de az új ültetvények tőkeszáma minden esetben 4400 tőke fölött van. Egyes ültetvények esetében 5500 tőke térállás mellett dolgoznak. A szőlőültetvényeket maguk művelik meg a saját gépparkukkal.

A szőlőterületeken szigorú terméskorlátozással állítják elő a termést. Fehér szőlők 6-8 t/ha a kék szőlők pedig 4-5 t/ha terhelés mellett szüretelik. Elsődleges cél a teljes érésben történő szüret. Egyes esetekben a túlérett, töppedt esetleg az aszúsodott szőlőre törekszenek. Olyan években amikor az időjárás ezt megengedi jégbort is készítenek.

A lehető legjobban megérlelt szőlőből olyan bor készüljön, amely fehér borok esetén az elsődleges tiszta szőlőből származó illatokkal, és fimon ízvilággal, vörösborok esetében pedig az egries stílusú, intenzív gyümölcsökkel és nagy testtel ajándékozza meg a bor fogyasztóját.

Fehérbor készítés

A gyors feldolgozást követően a mustot minden esetben ülepítik, tisztítják.
Az erjesztéshez szelektált fajélesztőt használnak.
Kedvelik a fahordóban való erjesztést és érlelést, de a választékból nem hiányozhatnak a reduktív borok sem.

Vörösbor készítés

Az érett vagy túlérett szőlőt hagyományos eljárással fakádakban erjesztik. A cefrét kézzel keverik, csömöszölik. Erjedés után a cefrét hosszan (4-6 hétig) macerálják, miközben sok esetben az almasav bomlás is végbe megy. Ezután a színlevet külön leeresztik a cefrét pedig külön préselik. A borokat kisméretű fahordóban, vagy barrique hordóban érlelik 12-36 hónapig.

A Szépasszony-völgyi pince egy kicsi öreg pince volt, melynek átépítését 2006 tavaszán fejezték be. A kis kóstoló pincéből egy 80 méter hosszú impozáns reprezentatív pince lett kialakítva. A pince első részében egy 140 fő befogadására alkalmas kóstoló helyiség és egy 60 fős terasz található.
A pince belső részében – a látvány pincében – a borok érlelése történik. Jelenleg 70.000 liter kishordós tároló térrel és 50.000-es palackosbor érlelésre van a pincében lehetőség. A fahordós részt folyamatosan bővítik. Az elkészült pince jelenleg a Szépasszony Völgy egyik legszebb és legnagyobb borászattal és magas színtű borkóstolással foglalkozó pincéje.