Régebbről származik a legenda, amely szerint Bacchus a borok istene itt töltötte gyerekkorát. Modern kutatások szerint a Recas borvidék már 1447-ben is jól ismert volt, amikor Mihály bán, 32 Magyar Aranyforintért megvásárolta a Recas pincészeteket Magyar Jánostól és Katalintól. Ez a ma is létező írásos dokumentum igazolja, hogy a szőlőtermesztés hagyománya Erdély dél-nyugati részén a XV. századba nyúlik vissza. “Egy cseppnyi palacka zárt történelem.”

1722-től 1789-ig Recas területére több hullámban sváb bevándorlók érkeztek Bavariából, akik a helyiekkel közösen a hozzáértő emberek rengeteg munkájával, a kivételesen gazdag talaj és a napfény segítségével alapozták meg a borlegendát. Azóta egészen napjainkig a legenda boristenének áldása óvja és segíti Recas pincészeteit.

Az itt élő és dolgozó emberek nem elégedtek meg a korábbi eredményekkel, az utóbbi időkben is komoly fejlesztéseket hajtottak végre, hogy a tradíciók és a modern technikák használatával kivételes borokat keletkezzenek. Az eredmény: kiváló borok az őket választó ínyenceknek, amelyek hűen tükrözik Recas szellemét.