“1994-ben nyílt éttermünkben és borászatunkban is az alapfilozófia: nem szeretnék semmiféle elvárást teljesíteni, nem figyelem, hogy mit szeretne a piac, vagy, hogy mi a trendi. Egyszerűen mindent a természetes szépségében, ízében, a természet által megalkotott ízek megtartásával készítek, nagyon fontos a nyersanyag tisztelete, és a természet iránti alázat, ez nemcsak a konyhánkra, hanem a borászatunkra is érvényes.” – mondta a borász

Borászat irányítását 2003-ban vette át szüleitől,hasonló elvekkel mint az étterem vagy ahogy az életét éli.
Ugyanebben az évben elkészült Magyarország első 5 csillagos kékfrankos vörösbora (ami nagy felháborodást keltett a borvidék borászai között).

” A borban az igazság számomra azt jelenti, hogy aki iszik a borunkból az nemcsak bort iszik, hanem találkozik az igazsággal is, ami tükrözi a talajunk, az éghajlatunk lehetőségeit, és nem akar megfelelni az éppen aktuális divatnak. ” – vallja a borász.

Alapelvek: minimum 30 maximum 80 éves tökékről szüretelnek drasztikus hozamkorlátozással:1000-1500kg/ha, kisegítő-és segédanyagok és fajélesztők nélkül, a legjobb köves talajú dűlőkről (mészkő, csillámpala, mészkőbe ágyazott gneisz). “Amikor egy borászati szaküzletben megláttam a merlot, chardonay, savignon blanc, cabernet savignon, nemes francia fa tannin granulátum, vörösborfesték…stb. feliratot azzal a sok száz féle kisegítő és segédanyagokkal, fajélesztőkkel, megértettem, hogy a vörösbor színe vörös és nem fekete, a bor tanninja annál selymesebb, minél több pénzt vagyunk hajlandóak adni érte, és a fordított ozmózis és a vákuumos sűrítés csodákra képes, és a szőlőnövénynek szinte semmilyen szerepet nem enged a trendi bortechnológia.”

Pedig a bor az egyetlen olyan élelmiszer, aminek az elkészítésében az embernek a legkevesebb szerep jutott. A borokat az Isten, tehát maga a természet készíti, a borászok “csak” arra ügyelnek, hogy egészséges legyen a szőlő, ne legyen túlterhelve, kiválasztják a helyet, hogy hol teremjen, a tisztaságra, az oxidációra, az erjedési hőmérsékletre ügyelnek, és a végén minden megtörténik magától, csak a már több 100 éve használt ként (szulfitot) tartalmaz minimális mennyiségben. Mindenféle marketingtevékenység nélkül a borok eljutnak Londonba, Franciaországba, Ausztriába, Hollandiába, Belgiumba, NewYorkba. A 2003-as Kékfrankos Selection bora pedig máig az egyetlen magyar bor, amiről írt A nagy Johnson – Robinson féle boratlasz egyik szerzője.

Birtok nagyság. ~21 Ha Bormennyiség: ~25000-30000 palack/év.