Orsolya Pince


Ostoros faluban, 9 hektáron gazdálkodó kis családi borászat, melyen a munkát a házaspár: Turcsek Orsolya és Tarnóczi Zoltán végzi. Ostoros, Eger és Andornaktálya 9 különböző dűlőjében 14 szőlőfajtát termesztenek, köztük olyanokat is, amelyek a filoxéravésszel eltűntek a borvidékről (Ezerjó, Furmint, Csókaszőlő). A szőlőtermesztésben a legfontosabbnak az alacsony tőketerhelést tartják (0,5-1 kg/ tőke), annak érdekében, hogy a kellően koncentrált és a termőhelyeik egyediségét kifejező borok születhessenek. A borkészítésében a lehető legnagyobb természetességre törekednek, borászati segédanyagok nélkül mutatják meg, hogy az adott évjáratban az adott dűlőben az adott szőlőfajta mire is volt képes.