A Budai borvidéki körzet szőlő és borkultúrája évszázados múlttal és gazdag hagyományokkal rendelkezik. A magas mésztartalmú, ásványi anyagokban gazdag talaj és a speciális mikroklíma egyedi zamatvilágú, intenzív illatú fehérborok termőhelye. A gondos szakértelemmel kialakított szőlőskertek, a szorgos emberi munka és a kíméletes kézi szüretelés biztosítja a természeti értékek megőrzését és az állandóan magas minőségű termést. Az 1997-ben alapított modern technológiával felszerelt pincészetet Malya Ernő és Nyúlné dr Pühra Beáta irányítja. A pince a friss, gyümölcsös reduktív és az összetettebb ízvilágú borok kézműves műhelye.
Tevékenységüket a Budai hegység nyugati, valamint a Gerecse délkeleti lejtőivel határolt Zsámbéki medencében folytatják. Ültetvényeik a 250-300 méter tengerszint feletti magasságban lévő domboldalakon Tök és Budajenő falvak határában fekszenek. A nem túl forró klíma, a jó fekvés, a meszes altalaj, és nem utolsó sorban a hozzáértő szakemberek biztosítják, hogy főként a fehérborok világában a legjobbak között legyenek. Pincészetük nevét a medencét átszelő Gerecse hegység nyúlványáról a “Nyakas”-ról kapta.

A környéken a szőlőtermesztés a római korig visszavezethető. A középkortól már jelentős szőlő és pincekultúrával rendelkeztek falvaik. Máig büszkék a Budajenőiek a pápai beszállítói minősítésükre.