Maul Pincészet

A Maul pincészet a vörösbor magyarországi fővárosában, Villányban található. A 2009-ben tíz­éves, feltörekvő vállalkozás a kézműves borászat nemes és Villányban régóta élő hagyomá­nyait elegyíti a korszerű borászati módszerekkel. A borvidék legjobb dűlőiből szár­mazó, terméskorlátozott szőlőtermésből nagy odafigyeléssel készítik minőségi boraikat.

Kínálatukban megtalálható a borvidéken is otthonos Chardonnay, illetve a világfajták közé tartozó kékszőlőből készült különféle borok: rosét, sillert és többféle vörösbort egyaránt készítenek. Vendégeik ízlésének megfelelően a Villányban legelterjedtebbnek számító Portu­giesertől kezdve a csúcsminőségű Virgo-sorozat tagjaiig számos díjazott vörösbort készítet­tek az évek során. Egyedi házasításaik ugyancsak figyelmet érdemlőek.

Maul Kisvendéglő

A városközpontban húzódó pincesoron található melegkonyhás kisvendéglőben és borozóban egyszerre kínálják a gasztronómiai élvezeteket és remek boraikat! Vendégeiket a különböző évszakokban különféle vidám bálokra, kóstolókra invitálják. Novem­berben a Márton-nap apropóján különleges libaételeket és az adott esztendő legújabb borait kínálják. Februárban disznóvágást szerveznek, amelyen a hagyományos falusi disznóvá­gás gasztronómiai ínyencségeit társítják ehhez illő boraikkal. Időközönként a csúcsgaszt­ronómiának is helyet adnak, mikor legkülönlegesebb borainkhoz séfjük legkülönlege­sebb fogásait párosítják.