A Laposa Birtok mára Badacsony egyik legkedveltebb borászatává vált. A család alapvetően tradicionális, helyi szőlőfajtákkal foglalkozik, amelyek a vulkanikus eredetű tanúhegyek legjobb területein teremnek.

„Minden 1978-ban kezdődött a Balaton-felvidéken – egészen pontosan egy vonaton, amelyen szüleink találkoztak. Nem sokkal később, még ugyanabban az évben megtörtént a házasságkötés is. Így egyesült hát a budapesti „kádármester” Laposa család és a badacsonyi „szőlőműves” Barabás család. Szüleink nászajándékba egy kis présházat kaptak a Balaton-felvidéken, ahol később rengeteg időt töltöttünk.” – mesélte Laposa Bence.
A család azóta Budapestről Badacsonyba költözött. A szülők, dr. Laposa József és Nóra időközben visszavonultak, a főbb feladatokat pedig a gyerekek vették át tőlük: Bence irányítja a birtok ügyeit, Zsófi pedig a borokat készíti.

A pincében alapvetően fehérborokat készítenek. A Badacsonyi borvidékre jellemző, tradicionális, helyi szőlőfajtákkal dolgoznak. Évente összesen 120–150 000 palack Olaszrizling, Rajnai Rizling, Szürkebarát, Kéknyelű, Furmint és Juhfark készül.
Boraikban – amelyeknek intenzitását és tisztaságát korszerű technológiák alkalmazása adja – igyekeznek megmutatni a bazalthegyek minden szépségét. Alaptételeik (Friss, Illatos és Rosé) gyümölcsösebbek, könnyedebbek, míg komolyabb borainknál hangsúlyosabban van jelen a termőhelyre jellemző ásványosság, amely minden esetben eleganciával párosul.

A borkészítésnél a könnyedségbe zárt komplexitásra törekszenek: a borokban legyen benne minden íz, legyenek jó ivásúak, mutassák meg a termőhely és a fajta jellegzetességeit.

Fontosnak tartják, hogy Badacsonyt és a Badacsonyi borvidéket megismertessék a világgal. Helyben szeretnének közösséget építeni, átörökíthető értékeket teremteni, időtálló beruházásokat létrehozni és hosszú távú szemléletet kialakítani – gazdasági szempontból is. Olyan, kisléptékű, fenntartható fejlődésre törekszenek, amely összhangban van a természet ritmusával. Fontos céljuk, hogy igazi életpályamodellt biztosítsanak a helyi fiatalok számára, megmutatva azt, hogy vidéken is lehet boldogulni.

A közelmúltban jelentősen bővítették vendéglátóipari tevékenységüket – gyakorlatilag minden évben nyitottak egy-egy új helyet. A káptalantóti Liliomkert piacon található reggeliző-ebédelő Gábli, a Badacsony központjában működő Kis Hableány és a Badacsony-hegyen lévő frissTerasz egyaránt azt a célt szolgálja, hogy Badacsonyban és környékén valóban pezsegjen az élet.