A Kvaszinger család több generáció óta foglakozik szőlőtermesztéssel és borászattal Tokaj-hegyalján. A Kvaszinger család az 1800-as évek elején érkezett az országba a volt Poroszország területéről. Az első Kvaszinger, aki Olaszliszkára költözött, az Olaszliszka határához tartozó Meszes majorban, Vay báró intézőjeként irányította a báró szőlőterületeinek munkálatait. Ő vásárolta meg az azóta is családi birtok gerincét képező Hatalos dűlőt, mely terület adja a borászatnak a kiemelkedő minőségű borait. Fia Kvaszinger László és leszármazottai életében a mai napig jelentős súlyt képvisel a szőlőtermesztés és borászat. Jelenleg Kvaszinger László, és fiai Kvaszinger György és ifj. Kvaszinger László folytatja a családi hagyományt. A pincészet borásza, Kvaszinger Laci agrármérnökként végzett Debrecenben. A Tokaj Y megalapításával, 4 másik ifjú borász barátjával, egyértelművé tették céljaikat: hagyományokra alapozva, lendülettel, és modern szemlélettel szeretnék tovább erősíteni a Tokaji Borvidéket.