Kovács Nimród a pincészet tulajdonosa, 1949-ben született Budapesten. 1971-ben elhagyta Magyarországot. Az Egyesült Államokban végezte felsőfokú tanulmányait, majd ott kezdte pályafutását reklámszakemberként. Később a telekommunikáció és a kábeltelevízió-fejlesztés területén lett nemzetközileg elismert üzletember. Munkájáért 2005-ben kitüntették a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével. 2009-ben visszavonult a multinacionális üzleti életből, s azóta egri pincéjének fejlesztésén dolgozik

BORÁSZAT
A Kovács Nimród Winery Eger történelmi részén, a Verőszala utcai pincesoron található. Már a 18. században százával voltak présházak a városban, éppen olyanok, mint a borászatnak a hét összefüggő épülete. A présházak közvetlenül a pincék elé épültek, hogy a helyben történő szőlőfeldolgozást lehetővé tegyék. A szőlő fermentálása után a bort a hideg pincékben, hordókban tárolták. A Kovács Nimród Winery a 21. század technológiai vívmányait maximálisan kihasználva és a több száz éves hagyományt követve készíti világszínvonalú borait.

FILOZÓFIA

A jó bor lényege az egyedülálló szőlő-termő dűlőkben rejlik. Szerencsésnek mondhatják magukat, hogy az egri bortermelő vidék legjobb terroir-jai közül három a Kovács Nimród Winery tulajdona. Mivel Eger adottságai a világ nagy borvidékei közül leginkább Burgundiához vagy Kalifornia hűvösebb régióihoz hasonlíthatóak, olyan fajtákat telepítettek, melyek itt érzik otthon magukat és így világszínvonalú borokat készíthetnek belőlük. A hűvösebb bortermelő vidékek nemzetközi fajtáin kívül – mint a Chardonnay, a Pinot Noir, a Syrah, a Merlot és a Cabernet Franc -, büszkék a hagyományos magyar boraikra, a Furmintra és a Kékfrankosra is.
Szőlőültetvényeiket a fenntartható fejlődés jegyében környezetbarát, a kézi munkára alapozott termesztés-technológiával gondozzák. Egészséges és örömöt adó szőlőiket évről évre kézzel szüretelik, hogy tökéletes borok készülhessenek belőlük.

Díjak

A pincészet Syrah borai kiemelkedően szerepelnek tengerentúli és európai borversenyeken. A chicagói Beverage Tasting Institute tesztjén a Kovács Nimród Borászat 2011-es Syrah-ja 2016-ban 93 pontot kapott, míg a 9 ezer bort zsűriző Brüsszeli Nemzetközi Borversenyen 94 pontra értékelték a 2012-es Soul Syrah-t. A chicagói megmérettetésen soha nem ért el még ilyen magas pontszámot európai Syrah, Brüsszelben pedig valamennyi beküldött magyar bor közül a Kovács Nimród Borászat Syrah-ja kapta a legtöbb pontot. Az egri pince Monopole sorozatából a Battonage Chardonnay 2013-as évjárata, a 2011-es Nagy-Eged Furmint, a 2009-es NJK és a 2011-es Grand Bleu is mind-mind legalább 90 pontot, azaz aranyérmet kaptak az USA-ban