A cég több tevékenységgel is foglalkozott és foglalkozik a mai napig. Faiskola, bogyós-gyümölcs termesztés, szántóföldi növények termesztése is hozzá tartozik a cég tevékenysége közé. Természetesen a legfőbb aktivitás a szőlészet és a borászat.
Mára a Pincészet összesen 15 hektár szőlőültetvényen tevékenykedik. A Tolcsva környékén lévő területeik (Cziróka és Kincsem dűlő) már a 18 században is első kataszteri osztályú besorolást kaptak. Így biztosított egy jól ellenőrizhető minőségű alapanyag.

A cég 1996-ban költözött egy saját tervezésű épületbe, mely kielégítik a borászat termékeinek szigorú technológiai követelményeit. 1998 decemberébe került behozatalra az automata palackozó gépsor. 2003-ban a fejlesztések sorában következett a kóstoltató pince kialakítása egy 150 éves pincében, ahol most már megismerkedhetnek és élvezhetik a kedves idelátogatók Hegyalja kincseit. 2007-ben kialakításra került egy modern erjesztő-tér, ami lehetővé teszi a kontrolált körülményeket az erjesztés folyamán.

A családi vállalkozás a tradicionális borkészítési eljárást részesíti előnyben, de hozzátéve a modern technológiák által biztosított többlettudást. Ezzel segítve a Tokaji Borok régi fényének újkori kibontakozását.

Területeik a Tolcsvai Medencében helyezkednek el így a fogyasztó kiemelten érezheti e termőhely értékeit. Ezt írják a hegyközségi területünkről: „Viszonylag homogén körzetről írhatunk, hiszen a hegység délkeleti lejtői, illetve a völgy két oldalának területei adják a dűlőket. Ezek minősége és értéke közel azonos: magas értékű dűlőkről van szó.” (Botos-Marcinkó: Tokaji boratlasz) Természetesen ezeket a megállapításokat úgy kell szemlélni, hogy már az első szőlőkataszter megírásakor, az 1700-as évek közepén is a tolcsvai dűlők kiemelt helyen szerepeltek és az azt követő felülvizsgálatokkor is hasonló kiváló minősítéseket szereztek.

A Tolcsva patak által kettészelt völgy mindkét oldalán megtalálhatók ültetvényeik. Ez lehetőséget ad a riolit alapú délnyugati területek és az andezit alapú – a Tolcsva patak bal oldalán elhelyezkedő – területek összehasonlítására és a kellő házasításra.

Szőlőterületeik megtalálhatók:
Riolit alapú: Szentvér, Bartalos, Csető, Nyakvágó, Ciróka
Andezit alapú: Kincsem, Kopaszka, Boszorkány, Várhegy, Zsadányi, Rudnok
Tokaji borvidék egyik alappillére a sziklába vájt pince. Fontos szerepük hogy állandó környezetet biztosítsanak a királyi nedűk fejlődéséhez. Ezt az állandó hőmérséklet illetve páratartalommal lehet elérni. Az előbbit a szikla állítja be, az utóbbit pedig a mindenütt megjelenő pince-nemespenész. Ezek a pincék nagyon változatos rajzolatot mutatnak mind elhelyezkedésükben (falu határában, főtéren, udvarban, ház alatt) mind alaprajzban. Vannak szabályos, párhuzamos kialakítású ágak, de vannak pincelabirintusok is. Ebben az esetben a pince bejáratához több ág is tartozik, melyek kanyargósak, mint egy ösvény, egymást keresztezik, vagy egymás fölött helyezkednek el több szintben. Méretüket többféleképpen lehet megállapítani.