A borvidék dűlőről-dűlőre, más és más ízeket adó vulkáni talajának, a Zemplén, a Bodrog és a Tisza biztosította mikroklímának és az egyedülálló fajtaösszetételnek köszönhetően, igazán egyedi és változatos borokkal büszkélkedhet.

A zempléni táj szépsége, a hegyaljai borok egyedisége ragadta meg őket, amikor 1999-ben elkezdték a birtok kialakítását. Ma két dűlőben: a Palandoron és a Narancsiban, összesen négy hektáron gazdálkodnak és elkezdték egy szép régi vincellérház felújítását Erdőbényén.

Hisznek abban, hogy a szőlőterület jó fekvéséből adódó előnyök csak akkor tudnak érvényesülni, ha lehetővé teszik, hogy a növény a nap energiáját és a talaj ásványi anyagait néhány fürtben tudja koncentrálni, ezért egy tőkén kevesebb, mint 1 kilogramm gyümölcsöt hagynak. Ültetvényeik régi telepítésűek, az öreg tőkék több méter mélyről gyűjtik össze a talaj ásványi anyagait, így sokkal zamatosabb gyümölcsöt teremnek.

Minden bortípushoz válogatva szüretelnek, a száraz borokba csak a legszebb sárga fürtök kerülnek, az édes borokhoz az aszús fürtöket válogatják és természetesen szemenként szednek aszúszemeket is.

Boraikat kézműves módszerekkel, minimális technológiával készítik és a Tokaj-hegyaljai hagyományokat követve hordóban erjesztik és érlelik, amihez zempléni tölgyfából, újonnan készített szerednyei és gönci hordókat használnak.

TERÜLET
Területeik a Palandor és a Narancsi dűlőben találhatók, kiváló déli, dél-nyugati fekvésben. 4,5 hektárból jelenleg 3,2 hektár terem. Az egykori birtokosairól gyakran Vay-ként emlegetett, Meszes-major dűlőben lévő területekről a birtok koncentráció jegyében 2007 őszén megváltak.

Palandor
Az Erdőbényét a 37-es országúttal összekötő út szemközti oldalán látható egy öreg vulkán formájú hegy kis kastéllyal az oldalában: a Sajgó. A Sajgó déli lejtője egykor a Szepesi Káptalan birtokában volt ez a terület a Palandor. A vulkáni eredetű riolit talajon termett borok fő jellemzője az ásványosság. A déli fekvésnek köszönhetően az átlagnál korábban rendkívül jó mustfokkal szüretelhető innen a szőlő.

Narancsi
Az Erdőbényét Tolcsvával összekötő útról közelíthető meg, a délre néző Előhegy nyugati vége. Talaja szintén riolit, még a Palandornál is kövesebb dűlő. Nevét a hagyomány szerint azért kapta, mert déli fekvésének és talajának köszönhetően a szőlőszemek egészen narancssárga színűek lesznek.

A PINCE
2005 szeptemberében megvásároltak egy évek óta elhagyatottan álló régi vincellérházat Erdőbényén. A házat valószínűleg a Szirmay családtól vette az 1900-as évek elején Ázbej Gyula, aki Erdélyből települt Erdőbényére és ebben a házban alakította ki borászatának központját. Szeretnék az épületet eredeti formájában helyreállítani.