A pincészetnek két filozófiája van
A cél, egyedi karakterű, alacsony termésátlagú szőlőből készült minőségi borok előállítása. Az így készített borok több éves tölgyfa hordós érlelése, palackos formában való értékesítése, igényes piaci szegmensekben. Pl: Borszaküzletek, Éttermek, Szállodaláncok.

Nagyobb mennyiségű minőségi borok előállítása, értékesítése tovább feldolgozó (palackozók) partnerek részére, lédigbor formájában.

A családi vállalkozás évről évre dinamikusan fejlődik. 2002-ben pincészetüket modern feldolgozó technológiai berendezésekkel bővítették, amelyek már EU minősítéssel rendelkeznek. 2009-ban további fejlesztéseket hajtottak végre.
A pincészet klasszikus családi vállalkozás. Nagyszülőktől örökölt szőlőültetvényeken kezdték a gazdálkodást és az elsők között voltak, akik saját pincészetet alapítottak az 1990-es években.

A borvidék legszebb dűlőiből leszüretelt szőlőkből kezdetben csak 30 hl bort tudtunk készíteni. Az évről évre dinamikusan fejlődő pincészet jelenleg 40 hektár saját szőlőterületen gazdálkodik, és 100 hektárt integrál. Így éves szinten összesen 140 hektár területről 15.000 mázsa szőlőt dolgoz fel. Ebből 10.000 hl bort állít elő.

A legmegfelelőbb termőhely kiválasztásával, a visszafogott terméssel és a legkorszerűbb feldolgozással a borok állandó jó minőségét garantálják. Munkájukat igazolja a hazai versenyeken elért aranyérmek és díjak.
A családi pincészet jelen pillanatban 15.000 hl tároló kapacitással rendelkezik, amiből 8.500 hl ászokhordó. Így büszkén mondhatják, hogy az egri borvidéken a Juhász Testvérek pincészete rendelkezik az egyik legnagyobb működőképes ászok kapacitással.