Juhász Testvérek Pincészet


A Juhászvin Kft. 1996-ban alakult családi vállalkozásként az egri történelmi borvidéken. A családnak 40 hektár saját szőlőterülete van, és 100 hektárt integrál. A pincészet így éves szinten összesen 140 hektár területről 15.000 mázsa szőlőt dolgoz fel. Ebből 10.000 hl bort állít elő. Termékpalettán megtalálható vörösbor fajták: Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot Noir, Oportó, Zweigelt, Blauburger és Merlot, melyek kitűnő alapot képeznek az Egri Bikavér készítéséhez. Fehérborokat a Leányka, Muskotály, Olaszrizling és a Rizlingszilváni fajtákból állítanak elő. A családi pincészet jelen pillanatban 15.000 hl tároló kapacitással rendelkezik, amiből 8.500 hl ászokhordó.