A XV. század végén a Villa mai területét a Budai Ferences Rend kapta meg, az 1500-as évek elején pedig pincét vájtak és építettek ezen a helyen. Ők folytatták a szőlőművelést és árubortermelést.

A török hódoltság évei alatt a ferencesek elmenekültek, de a szőlő továbbra is díszítette a környéket. Cukros falat fokának nevezték el ezt a területet. („Sekerli lokva burum”).

A borvidék gazdagságát is szimbolizáló épületet 1827-ben kezdték el építeni, majd többször cserélt gazdát és végül egy Dőry György nevű borkereskedő 1867 karácsonyára barátnője számára építtette át mai formájára. A századvég híres személyiségei közül többen vendégek voltak ebben az épületben.

Az 1900-as évek közepén a Villa a Dísznövény Termesztési Kutató Intézethez került, végül 1982-ben vásárolta meg a cég jogelődje.
1986-ban került sor az épület és a park teljes felújítására.

A György-Villa borkülönlegességei a fehérborairól ismert Etyek-Budai borvidékről és a vörösborairól méltán híres Villányi borvidékről származnak. A festői környezetű és a borcsaládnak örök otthont adó épület szeretettel várja a jó bor barátait.