Günzer Tamás gyermekkorra nagy részét Palkonyán töltötte, szüleitől-nagyszüleitől látta a szőlőművelés és bor készítés rejtelmeit. Édesapja meglátta benne a vonzódást, ezt a bimbózó szerelmet a szőlők és borok iránt. Ő csak ennyit mondott : „fiam tied a munka, tied a bevétel” és kapott tőle 0,3 ha területet egy pincével. Így beszélt édesapjáról: „Míg élek hálás vagyok ezért édesapámnak! Egy borkülönlegesség elkészítésével fejezem ki hálám, hogy soha nem feledem, ő indított el ezen a pályán. Ez a kivételes bor, Mátyás Reserved az ajánlásommal – „Édesapámnak, Günzer Mátyásnak” Méltón mondhatom, hogy Pincészetünk egyik legmagasabb minőségét képviselő prestige vörösbor.”

1991-ben indította el vállalkozását, majd 1998-ban töltötte az első palackot. 2002-ben a földterületei száma 5 ha-ra növekedett, ekkor már számos nagykereskedővel dolgoztak együtt. A fejlődés dinamikus volt, hiszen 2007-re már 17 hektáron gazdálkodtak. 
2011-ben egy Európai Uniós pályázatnak köszönhetően megépült feldolgozó üzemük, ami további növekedésre adott lehetőséget, így ma már 330.000 palackot állítanak elő. 
Újabb beruházásokat tervez a cég, céljuk hogy a legmodernebb technológiával rendelkezzenek, valamint szeretnénk elérni a 60 hektár szőlőterület nagyságot.

A legígéretesebb ültetvényeik, Bocor, Ördögárok illetve a Kopár dűlő. Innen kerültek ki díjnyertes boraik, Ördögárok Merlot és egy limitált különlegesség a Grandior Merlot.

Legújabb ültetvényeik a Bocor dűlő, és a Kopár dűlő.
Bocor dűlő

2009-es telepítésű ültetvény, ahol egybefüggő 16 hektáron gazdálkodnak, magas fekvésű katlan, mely 3 oldalról védett és dél felé nyitott 15-20 % lejtése van a területnek.
 Első szüret: 2011.
Kopár dűlő

Szársomlyó hegy lábánál elterülő 1,5 hektár Cabernet Franc ültetvény a legígéretesebbek közé tartozik. Déli fekvésű terület, ami a sziklák melegségének köszönhetően két héttel előbb érik be a szőlő, mint a borvidék más részén, Villányi borvidék legnevesebb dűlője.
 Első szüret: 2016.