A Geönczeöl Pince valamivel több, mint 1 hektáros szőlőterülettel rendelkezik a felvidéki Muzslán, ahonnan a termés a 130-150 éves garamkövesdi pincékbe kerül. Egy 1882-ben épült présházban található, melyhez 3 pinceág tartozik, a középső valószínűleg a présháznál is jóval idősebb. A szőlőik Muzslán a Nagyhegyen, Erdőntúli Öreghegyen, a Zsoldos dűlőben és Ipolyszalkán helyezkednek el.

Kézműves eszközökkel készítik boraikat, spontán erjesztéssel, a lehető legtermészetesebb módon. A pincében több évjárat termése található meg, mivel alapelvük, hogy a pohárba csak akkor kerüljön a bor, ha megérett rá. Egyes tételeknek ehhez elég pár hónap, mások akár 3-4 évet is várakoznak a pincében. A pince tulajdonosa, Geönczeöl Attila, nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, rendszeres borbírája Európa legnagyobb borversenyeinek, borszakíróként résztvevője számos európai és tengerentúli szakmai eseménynek, tanulmányútnak, tagja a nemzetközi borszakírók szövetségének. Meggyőződése, hogy a világ borászatának fejlődését figyelembe véve, de a helyi hagyományokat megőrizve lehet igazán szép borokat készíteni, sikeres borászatot működtetni.

Borfajták:
Zöld Veltelini, Olaszrizling, Rajnai rizling, Királyleányka, Chardonnay, Kékfrankos, Szent Lőrinc, Pinot Noir, Frank rozé, “Nagyhegy” (fehér házasítás), „Karcsa” (fehér, fahordóban érlelt házasítás), „Ősz húrja” (késői szüretelésű Olasz rizling)