A Gál Tibor Pincészet működését 1993-ban kezdte meg, ekkor tért vissza Gál Tibor hosszú évek tapasztalataival Olaszországból Egerbe, ahol megalapította saját borászatát két külföldi tulajdonostárs bevonásával, hogy hozzájáruljon a borvidék újbóli felemelkedéséhez. Belföldön és külföldön egyaránt borászati szaktanácsadói munkát végzett, nevéhez számos hazai és nemzetközi díj, elismerés fűződik. A borászat arculatát alapvetően az ő egyénisége, elképzelései és szaktudása határozta meg.

A vállalkozás elsőként ismerte fel a borvidéken a terroir típusú borászkodás mibenlétét, jelentőségét és ennek alapján határozta meg technológiáját. A fő hangsúlyt az új stílusú egri bikavér megalkotása illetve a pinot noir magyarországi megismertetése jelenti. A borászatot jelenleg a család működteti. Közös cél, a szőlészet, pincészet megőrzése, a szakmai és szellemi örökség ápolása, képviselete és folytatása.

A 37,6 hektár saját telepítésű Gál szőlőbirtok ültetvényei az egri borvidék évszázadok óta híres – a várost körülvevő – dűlőiben és fennsíkjain találhatók, ahol vulkáni eredetű riolit tufán képződött barna erdőtalajok, az évi mintegy 600 mm csapadék, a napfényben gazdag nyári és kora őszi hónapok kedvező lehetőségeket biztosítanak a kiváló vörös- és fehérborok termeléséhez.

Boraink alapanyagaként a magas minőség elérése érdekében termésszabályozás pontos betartásával biztosítjuk.
Fehérborok tekintetében a leányka, chardonnay, viognier, vörösborok esetén az egri bikavér alapját képező kékfrankos, cabernet franc, merlot, syrah és kadarka, valamint pinot noir szőlőfajták játszanak meghatározó szerepet, mely utóbbi, pincészetünk zászlós bora.