Borászat
A Dimenzió Borászat hosszú évek tudatos munkájának eredménye. Szakmai hátterét a Szőlészeti és Borászati Kutató Intézetben megszerzett több évtizedes tapasztalatra, valamint a kor technológia szintje előtt járó legújabb technikai megoldásokra alapozza. Cél, a borászaton keresztül egy kapcsolatot létrehozni a múlt és a jövő között, ötvözve ezzel a tradíciót a természettel és a technikával. Ennek következtében igyekeznek a hagyományos, szinte elfeledett szőlőfajták legmodernebb és legkíméletesebb eljárásokkal való feldolgozásán át, ezen fajták Csipkerózsika álmukból való felélesztését megvalósítani. A borászat központja Miklóstelepen található, ültetvényei nagy része korábban a Kecskeméti Szőlészeti és Borászati Kutató Intézethez tartozott, ahol a szőlőtermelésnek évszázados múltja van.

Hagyomány
Minden Népnek megvan a saját történelme, vallása, monda és hitvilága.
Mi magyarnak születtünk, ezért úgy érezzük kötelességünk ezt az ősi kultúrát továbbvinni.

Céljuk a borokon keresztül ezen hagyományok felszínre hozatala, megőrzése és ápolása. Ezért kizárólag ebből a kultúrkörből származó, a boraikra leginkább jellemző neveket választottak.
A borok fogyasztása közben gondoljanak a nevében rejlő mondanivalóra!

Nevek
A magyar nyelv, gyönyörű, tiszta és kifejező, ezért a nevek hűen tükrözik az adott borra leginkább jellemző tulajdonságokat. Az első korty elfogyasztása után egyszerűen csak engedjük, hogy a név útmutatása alapján a bennünk keltett érzés átjárja testünket, lelkünket és akkor talán megérezzük, mit is szerettünk volna felidézni.

A címkén látható „Táltos” dob ősi jelkép rendszere szimbolizálja, az alsó és felső világok közötti átjárót, kapcsolatot egy másik dimenzióval, amit a bor elfogyasztása után lehet, hogy meg is tapasztalunk.

Hogyan, Miért?
Boraikat teljesen sajátságos rendszerben teremtik meg, melynek alapjai a magyar nép ősi kozmikus világszemléletben gyökerezik. E hitvallás mindent élőnek tekint, ezért kellő alázatot, tiszteletet és bölcsességet kíván meg minden élőlénnyel szemben. Mert minden élő anyagnak lelke van. Boraik ápolásánál ezt a szemléletet a hétköznapok szintjén, a „Termékbarát technológiák” bevezetésével valósították meg. Ez egy teljes és logikus technológia rendszer, ami a józanész és a természet törvényei alapján működik, tiszteletben tartva az élővilág szellemiségét. Lényege, hogy a lejátszódó folyamatokban mindig a természetes utat hagyják érvényesülni, és csak ezt próbálják meg pici, apró lépésekben harmonizálni a megálmodott minőségű termék eléréséhez. A lágy, komplex folyamatokat csak a legmodernebb technológiák alkalmazásával lehet büntetés nélkül megvalósítani. Ezért ez egy nagyon szoros szimbiózist feltételez az ember, a természet, a technológia és a hagyomány között. Ennek is köszönhető boraik egyedi sajátságos íz és aroma világa.