2007-ben Gere Attila fejében született meg a gondolat, hogy Villányban mindaddig szokatlan, új pincészetet hozzon létre. Villány elsősorban nem fehérborairól vált híressé, pedig a Villányi-borvidék Siklós környéki területein sok kitűnő fehérszőlőt telepítettek. Az innen származó fehérborok fő tulajdonsága, hogy sokkal több napfényt kapnak más borvidékek szőlőjénél, és megfelelő borászati ismeretekkel nagyon tartalmas, szép fehérborokat lehet készíteni. Az új elképzelés tehát – a borvidék hagyományos, jó hírnevére és nagyszerű alapanyagira támaszkodva – a friss, illatos és könnyen fogyasztható, döntően fehér és rozé borok előállítását célozta meg.

A szőlőt a Villányi borvidék termelőitől vásárolják, melynek leszüretelése után céljuk a termés minél korábbi feldolgozóba való juttatása. Abszolút csúcstechnológiával rendelkező üzembe kerül a szőlő, ahol minden adott, hogy a legkíméletesebben, leggyorsabban mustot nyerjenek belőle. Kizárólag saválló acélból készült tartállyal dolgoznak, ez a technológia lehetőséget ad a feldolgozott szőlő íz-, illat-és fajtajellegének koncentrált megőrzésére. A feldolgozás alatt zárt rendszeren keresztül kíméletes mozgatással, szabályozott áztatással, folyamatosan felügyelt hőmérsékleten, védőgáz függöny alatt kerül az alapanyag a tartályokba. A lé nyeréséhez szintén gravitációs rendszerrel töltött kíméletes vákuumpréselési technikát alkalmaznak és bormozgásaikat is modern perisztaltikus rendszerrel végzik.
Boraik elsődleges jellege a frissesség és gyümölcsösség.
Nincsenek évjáratos boraik, gyors forgású, reduktív borokat készítenek.