A szőlőbirtok

A család a vállalkozását 80 hektár termőhelyű szőlőültetvényre alapozta. A szülők több évtizedes tapasztalatainak eredményeként válogatták ki – és vásárolták meg másfél évtized alatt- a művelni kívánt földeket. Azt vallják, hogy a legjobb termőhelyekre lehet alapozni az egyedi, minőségi bort adó pincészetet. Az elmúlt 19 évben szőlőterületek rekonstrukciójával, és új telepítésekkel, valamint a művelési módok korszerűsítésével (Guyot-művelés, alacsony kordon) alapozták hosszú távú céljukat. A borászati technológia kialakítása után, napjainkban az értékesítés továbbfejlesztése került előtérbe a család gazdaságában.

Termőhelyek

Mivel a termőhelyek tulajdonságai, adottságai döntően meghatározzák a szőlő értékeit – ezzel a majdani bor minőségét -, a tudatos, évtizedes munka eredményeként ma már hosszú távra szólóan, minőségi szőlőt termelhetnek.
A legkiválóbb termőterületeken termelt világfajták mellett – kisebb mértékben és a választék bővítés igényével – termelnek még Chasselas-t, régebbi, szép magyar nevén Gyöngyszőlőt (6 ha Szőlőskislakon). Termelnek Muscat Lunelt, azaz a Sárga Muskotályt, azt a szőlőt, amely már az ókori görögök és rómaiak egyik legkedveltebb borszőlője volt; valamint a Müller Thurgau által 1891-ben nemesített Rizlingszilvánit, az Erdélyből származó hungarikumot, a Királyleánykát, a feltehetően Ausztriából származó Zöld veltelinit; a Magyarországon igen elterjedt – és vitatott származású – Olaszrizlinget.

A családi gazdaság filozófiája

A válogatott ültetvényeken termett kiváló minőségű szőlőhöz méltó, kíméletes feldolgozással:
Olyan, hagyományos érlelésű, minőségi borokat kíván a család a fogyasztók asztalára juttatni; amelyek a francia eredetű világfajtákból készülnek.

A termőtájra, a Balatonboglári Borvidékre jellemző könnyed, gyümölcsös, üde fehér és rozé borokat kínálnak.
Valamint – a világfajták felhasználásával előállított – elegáns cuvé-ket, amelyeket itt megismerve rendszeresen fogyaszt majd a visszatérő vendég.

A családi vendéglátásnak köszönhetően – egyre többen keresik a Bujdosó-család borait. A személyes kapcsolatra kívánják építeni a palackos borok értékesítését is. A birtokközpont Rádpusztán alakul ki, ahol a család a klasszikus hordós erjesztésnek és a barique – érlelésnek legjobban megfelelő pincével és majorsággal rendelkezik. Itt – hosszabb távon – vendégházat, borbemutató helyet alakítanak ki. A szőlőfeldolgozás jelenleg Balatonlellén történik. Balatonszemesen az egykor a Hunyadi – család birtokán, a barokk korból fennmaradt pincében alakították ki a Dél-Balaton legnagyobb boréttermét.