Bodnár Pincészet


Furmint szőlőültetvényeik kiváló fekvésű déli lejtőkön a Sátoraljaújhely Köves hegy, Nyomárkai dűlőkben találhatók, 150-200 m tengerszint feletti magasságban. A tőkék életkora 30 év feletti, így a róluk szüretelt szőlőből származó borok rendkívül összetett finom ízekkel, beltartalmi értékekkel rendelkeznek, amit tovább fokoz az apró köves vulkanikus tufa málladék talaj. A köves talaj úgy működik, mint egy cserépkályha, és ez a borok minőségét, egyediségét pozitívan befolyásolja. Kiválóan aszúsodik.

Hárslevelű Tokaj-Hegyalja második fő fajtája. Ültetvényeik Bodrogolaszi határában a Somos dűlőben vannak. A fajta fő jellemzője a mással össze nem téveszthető gyakran fél méter hosszúságot is elérő fürt. A vastag bogyóhéj lehetővé teszi a késői szüretelést, az ilyenkor szüretelt borok finom fűszeres hársfamézre emlékeztető illattal, ízekkel rendelkeznek. Kiválóan aszúsodik.
Sárgamuskotály ültetvényük közvetlen a borház felett helyezkedik el Sátoraljaújhelyen, a Magashegy dűlőben. Bogyói közép nagyok, gömbölyűek, lédúsak, húsa ropogós, finom muskotályos ízűek. Szeptember végén, október elején szüretelhető ép bogyóval.

Zéta ültetvényük közvetlen a sárgamuskotály melletti táblában helyezkedik el. A fajta korai érésű, magas cukortermelő képességű, rendkívüli mennyiségű aszúszemet tud produkálni, kiemelkedő évben 30q/ha. aszúszemet válogatunk ki belőle és az ez után visszamaradó ép szőlő cukorfoka 28 mustfokos.