A Bodnár Pincészet Borház hagyományos pincéjét a XIII. században a pálos rend építette, mely Magyarország legrégebbi építészeti relikviái közé tartozik, 2002-től a Világörökség részét képezi. A 8 méter mélyen lévő zegzugos pinceágak falát vastagon borítja a fekete színű pincepenész. Itt őrzik a család “kincstárát”, a muzeális palackos borokat. A katonás sorban álló penésszel fedett palackok a “kucsmás fejedelmek” látványa lenyűgöző.

A pincéhez szervesen illeszkedik a terméskőből épített korszerű feldolgozó, palackozó és ízlésesen berendezett 40 főt befogadó borkóstoló helyiség, amit Radványi György Ybl díjas építész tervezett. A ház ékessége a fali fülkében elhelyezett Tokaj-Hegyalja védőszentjei Simon és Júda relief.
A szőlőtermelési filozófiájuk alapja, hogy a kevesebb mindig több. Kitűnő termőhelyeken visszafogott tőketerheléssel, késői szüreteléssel törekszenek megtermelni a legtöbb aszúszemet, és magas cukorfokú különleges minőségű mustot nyerni. Vallják azt, hogy a fentieken kívül a bor minősége döntően az évjárat függvénye. Csak a saját ültetvényeinken termett szőlőt dolgozzák fel. Kedvezőtlen évjáratokban a teljes termést szőlő formájában értékesítik.

A Bodnár Pincészet Borház borainak sikere a kiváló alapanyagnak, a kíméletes szőlőfeldolgozásnak, az évszázados kézműves hagyományoknak és a jelenkor legkorszerűbb technikájának köszönhető. Boraiknál a minőségtől függően kifejlődjön a pincészetükre jellemző egyedi karakter.

Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály boraiknál az ép szőlőt gyorsan és kíméletesen dolgozzák fel. A kinyert mustot hűtéssel ülepítik, spontán erjesztik. Erjesztés után fejtik, finom seprőn tartják, derítik szűrik, fahordós érlelés után palackozzák. Fiatal boraiknál dominál az elsődleges fajtákra jellemző üde, friss gyümölcsös íz.