A jelenleg is használt pincéket a Ludányi nagyszülők építették, ezen ági örökség. Amikor átvették a szülőktől, közel másfél hektárnyi területtel rendelkezett, amely mára 16-17 hektárrá duzzadt fel. Területeik Gyöngyöstarján határában voltak megtalálhatók: a Bérci dűlő (0,6 ha), a Rétföld (0,6 ha) és a Gereg dűlő (0,3 ha) alkották tulajdonukat. A téeszes időkben sok szőlőt telepítettek, amikor is a Rizlingszilváni 0,75, a saszla 0,15, a Zöldveltelini 0,3, a tramini 0,2, míg a Cserszegi fűszeres 0,1 ha területet tudhatott magáénak.
Mivel a család látott fantáziát a mezőgazdaságban, a téeszes idők után újratelepítésekbe fogtak. Elsődleges céljuk ezzel a profittermelés volt, hiszen akkor és jelenleg is mind Benedek Jánosnak, mind a feleségének hobbi volt a szőlészkedés, borászkodás, kiegészítésként azonban mindig is sokat jelentett a boreladásból befolyó jövedelem. Ráadásul mára kialakult az a vágyuk, hogy teljesen gyermekeikre hagyományozzák egyszer ezt a szakmát és a befektetéseiket.
Bár a telepítések után a folytatás véletlenszerűen alakult, nagyon sok folyamatot tudatosan átgondoltak. Látták, hogy a gasztronómia vevő boraikra, így egyértelműen szerették volna ezt a vonalat erősíteni. A Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Szürkebarát, Sárgamuskotály és Cserszegi fűszeres is ennek köszönheti létét. No, és Péternek is, aki szép lassan besétált a képbe hatalmas érdeklődésével, amit a szőlő és a borok, de legfőképp a kettő közt zajló folyamatok iránt táplált.
De ne szaladjunk még így előre, hiszen a pince életében 1998-ban fordulópont következett be, amikor is a már említett szőlőfajták telepítése egyre nagyobb méreteket kezdett ölteni. És csak két év telt el, mire termőre is fordultak, a színen pedig ekkor megjelent Péter, aki egyre több tudást szívott magába a Corvinus Egyetemen, illetve túllépve a hazai oktatás kereteit, a kaliforniai gyakorlata után új nézetekkel, határozott elképzelésekkel vágott bele a munkába.
Mindegyik szőlőfajtánknál egyszálvesszős tőkemetszést alkalmaznak, köztük 3×1 m térállással dolgoznak. Ennek az oka, hogy egy komolyabb erőgéppel meg tudják művelni a szőlőket, nem művelik külön a talajt. A növényvédelemre és talajművelésre is nagy gondot fordítanak.

A Dűlők

Epreskert dűlő
Az Epreskert dűlő 380 m magason terül el egy fennsíkon, Gyöngyösoroszi és Gyöngyöstarján fölött. Fekvésének köszönhetően sokáig kinn tartható a tőkéken a szőlő, nem fagyveszélyes terület. Kitettségére nézve észak-déli, ami kedvez a világfajtának számító szőlők termesztésének, így a Chardonnay-nak és a Sauvignon Blanc-nak. A Nap teljesen körbejárja, hegyek veszik körbe, így mikroklímája kifejezetten jónak számít. Talaja andezites, barna erdőtalaj.

Rétföld dűlő
Fekvése miatt gyorsan képes felmelegedni ez a terület, talaja lazább szerkezetű, mezőségi fajtába hajló. Adottságainak köszönhetően a muskotályos fajták érzik itt jól magukat. Kifejezetten kedvező a sárgamuskotálynak, ugyanis e fajtának biztosítja a biztos beérést.

Barnatanya dűlő
Ebben a dűlőben 50 éves hárslevelű ültetvények találhatók, amikből csúcsbor készül. Ennek a területnek az alsó rétege mészporos, ami erre a fajtára kifejezetten jótékony hatással bír.
Hajnalhegy dűlő
Vulkanikus talajtípussal rendelkezik, kelet-nyugati kitettségű, így kedvez ez a fekvés a borban megjelenő savkarakternek. A tőkéken a fürtök az egyik oldalon mindig jól beérnek, míg a másikon savakkal telítődnek, hiszen ezeket kevésbé éri a napfény. Ez a prémium kékfrankos lelőhelye.

Hajagos dűlő
Itt kizárólag rozénak való Kékfrankost szüretelünk, ebből a talajból mineralitás kerül a borba, vegyülve egyfajta könnyed gyümölcsösséggel.
Szőlőfajták

A pincészetnél főleg világfajtákkal dolgoznak, így a Chardonnay, a Sauvignon Blanc és a Szürkebarát is közel nyolc éve látja el a pincészetet jobbnál jobb tételekkel. A repertoárjuk részét képezik további, illatos, muskotályos fajták, így:
Cserszegi Fűszeres, amely egy magyarfajta, a mátrai borvidéket kifejezetten szereti; ráadásul szép bort is ad, immár 10 éve.

Sárgamuskotály, bár Tokaj fő fajtája, de szintén muskotályos jellege miatt híres. A tapasztalatok szerint nagyon szép, könnyedén értelmezhető és élvezhető tételek születnek e fajtából. A kevésbé jó évjáratokban is jó cukrokkal rendelkező, a közel 8 éve megbízható termést adó tőkéinknek.
A Hárslevelű Péter legújabb szerelme, dédelgetett, hozamkorlátozott szőlőfajtánk, amelyekből csak prémium kategóriás bor kerül ki pincénkből. Limitált szériában lehet csak hozzájutni.
A Kékfrankosuk csak rozé alapját szolgáltatja, amelyet 2011-ben Pinot Noirral kombináltak. E szőlőfajta 10 éve kíséri mindennapjaikat.
Cabernet Sauvignon-nal már 8 éve foglalkoznak, amelyet csak jó tannin érettségű évben hoznak ki a piacra.
A Pinot Noir ültetvényük újdonságnak számít, komoly szerepet szánnak neki. 7 évvel ezelőtt ültették el az első tőkéket, amelyek a 156-os és 177-es klónokból valók, amiket hazánkban nagyon jó alapoknak tartanak. 2011-ben kerül először palackba e fajta, amely az északibb kitettségű Tűzköves dűlőben nagyon jól érzi magát.
Zenit, Rizlingszilváni és Tramini – ezekkel a fajtákkal is foglalkoznak, azonban a pincéből nem palackos formában, hanem bag in boxokban kerülnek ki. Könnyed, jó ivású borok.