A birtok

A borászat filozófiája: az évjárat adta lehetőségek teljes kihasználása a lehető legmagasabb minőség elérésére, kézműves borászati módszerek alkalmazásával, és ezen keresztül a termőhely, dűlő, adottságainak bemutatása.
Tokaj-hegyalja csodálatosan változatos, mind szőlőfajtáit (Furmint, Hárslevelű, Sárga muskotály, Zéta), mind pedig geológiai adottságait tekintve, ezért a legmagasabb minőség keresése hosszadalmas folyamat, amelyben alapvető a legkiválóbb minőségű szőlő megtermelése.
Ez csak őszinte és szigorú szőlőtermesztési technológiával érhető el. Mindig az évjárat és a terület adottságaihoz alkalmazkodva.
Minden évjáratban csak annyi bor készül, amennyi abban az évben tökéletes lehet. A sorszámozott palackokba alapvetően száraz borok, megfelelő évjáratokban pedig késői szüretelésű, töppedt szőlőből készült borok, borkülönlegességek kerülnek.

Területek

Tarcal – Mézes Mály (Terézia), 0,8ha

Ez volt az első terület, melyről borok készültek. A három különböző parcella délkeleti, déli fekvésű. A Mézes Mály geológiai összetétele különleges: lösz és barna erdőtalaj keveredik, vulkanikus alapokon. A vulkanikus alapkőzet és a meszes-meleg termőtalaj együtt táplálják az itt növekedő szőlőtőkéket.
Az itt található három szőlőfajta szereti ezt a területet:
1. A száraz furmint szép savas, ásványos karakterét a lösz mézes virágos jegyekkel gazdagítja..
2. A hárslevelű virágzamata csodálatosan bársonyossá finomul..
3. A Zéta a déli fekvésnek köszönhetően, szeptember közepétől szépen töpped, aszúsodik, – különleges, édes bor készül belőle.

Mád – Nyulászó, 0,27 ha

A „mádi katlan” kiemelkedő dűlője a kelet-délkeleti fekvésű Nyulászó. Talaja sárga agyag, és a boroknak ásványos jelleget adó felaprózódott kemény tufa. A Nyulászóban főként furmintot, kisebb részben hárslevelűt művelnek.

Mád – Betsek, 0,52 ha

Furmint 0,25 ha
Hárslevelű 0,27 ha

A mádi Betsek dűlő a szép, karakteres savak hazája. Igen kötött sárga agyagtalaja, amely fehér tufával keveredik, nagyon szép savkaraktert ad az innen készülő boroknak, katlanszerű elhelyezkedése pedig kiváló alapot ad ősszel a botrytis munkálkodásának, így a jó évjáratokban első osztályú aszúszemek teremnek a szőlőkön. Két területünk kelet-délkeleti fekvésű, furmint, valamint hárslevelű fajtákkal.

Mád – Szt Tamás 1ha
Öreg szőlő, 1950-es telepítés, tőkés művelési módból lett átalakítva. Talaja kötött vörös agyagtalaj, amely nagyon komplex borok készítését teszi lehetővé. Fekvése dél, dél-nyugat, tőkeszáma kb.4000 db. Főként furmint tőkékből áll.