Fehérbor, vörösbor, magyar borok, borkereskedés - Borudvar

Sárgamuskotály 2016 – Götz Pincészet – fehérbor

1.590 Ft Nettó: 1.252 Ft

Sárgamuskotály 2016 – Götz Pincészet – fehérbor

A Sárgamuskotályra jellemző intenzív, kedves illat és kerek savak uralják. Az egyik legkedveltebb fajta a fogyasztók körében. Friss savai üdévé, könnyen fogyaszthatóvá teszik. Reduktív eljárással készített páratlan zamatokkal rendelkező bor.

Götz Pincészetről:

A Götz Pincészet tradicionális családi pincészete a magas minőségű borok létrehozását tűzte ki célul, amelyek elkészítésének folyamatát különös gondosság jellemez a szőlőműveléstől kezdve, a bor érlelésén át egészen a palackozásig.A szőlő és a bor szeretete, csodálata és a munka tisztelete családi örökségként meghatározó szerepet játszik a Götz Pincészet életében. Családi vállalkozásuk 17 hektáron elterülő, kitűnő fekvésű, első osztályú szőlőterületei összesen hat dűlőben helyezkednek el.

Ezek kiváló lehetőséget adnak arra, hogy az összes típusú tokaji bort elkészítsük. A déli, délnyugati fekvésű, régebbi és újabb telepítésű dűlőikben a hagyományos tokaji szőlőfajták mindegyike megtalálható.

A szőlőültetvények Tolcsván a Kincsem és a Bartalos, Sárazsadány határában a Zsadányi, és Sárospatak közelében a Csécsi, a Darnő és a Szegfű dűlőkben helyezkednek el.

Borvidék

Tokaj-hegyaljai borvidék

Pincészet

Götz Pincészet

Évjárat

2016

Űrtartalom

0,75 l

Szőlőfajta

sárgamuskotály

Típus

Félédes

Szín

Fehér


Felhasználási feltételek