Fehérbor, vörösbor, magyar borok, borkereskedés - Borudvar

Sárgamuskotály 2015 – Kvaszinger László – félszáraz fehérbor

1.660 Ft Nettó: 1.307 Ft

Tokaji félszáraz fehérbor – 0,75l

3 készleten

Sárgamuskotály 2015 – Kvaszinger László – félszáraz fehérbor

Halvány, szalmasárga szín. Illata kifejezett, a birsalma mellett bodzavirág jelenik meg benne egy kevés grapefruittal kiegészülve. Szájban félszáraz, nagyon jó egyensúly jellemzi a közepes test és finoman integrált édesség között. Könnyed parfümösség, citrusos és lime-os jegyek a háttérben egy kevés ananásszal kiegészítve.Visszafogott eleganciával, finom parfümös és lédús stílussal köszön el a bor.

A Kvaszinger Pincészetről

Az Olaszliszkai borászat szőlőit a Hatalos dűlőből szüreteli, amely már generációk óta a Kvaszinger család gondozásában áll. A terület dél-keleti fekvése, meredek dőlésszöge valamint ásványokban gazdag talaja miatt magas minőségű borok előállítására alkalmas. Fő termesztett fajta a furmint. Boraikat hagyományos technológiával, tölgyfahordókban erjesztve, kis tételszámban készítik.

A pincészet borásza, Kvaszinger Laci agrármérnökként végzett Debrecenben. A Tokaj Y megalapításával, 4 másik ifjú borász barátjával, egyértelművé tették céljaikat: hagyományokra alapozva, lendülettel, és modern szemlélettel szeretnék tovább erősíteni a Tokaji Borvidéket..

Borvidék

Tokaj-hegyaljai

Pincészet

Kvaszinger László

Évjárat

2015

Szőlőfajta

sárgamuskotály

Típus

Félszáraz


Felhasználási feltételek