Fehérbor, vörösbor, magyar borok, borkereskedés - Borudvar

Pillangó 2009 – Vylyan Pincészet – vörösbor

10.500 Ft Nettó: 8.268 Ft

Villányi száraz vörösbor, 0,75 liter.

Pillangó 2009 – Vylyan Pincészet – vörösbor

Igazán kuriózum vörösbor. A pillangó a metamorfózis szimbóluma: úgy képes megújulni, hogy minden alkalommal egyedi születik. Ahogy a szőlő is átalakul, és borrá lesz. E válogatás a Pillangó dűlő legidősebb Merlot ültetvényéről származik, a termőhely legszebb értékeit jeleníti meg. A 1995-ben telepített Pillangó dűlőről már régóta szüreteltek szép Merlot szőlőt. 2006-ban döntöttek úgy, hogy a tökéletesen érett, ízgazdag, karakteres termést önállóan palackozzák. Ez teszi teljessé ezt a műremeket és mintegy garantálja hosszú eltarthatóságát. A pillangó itt határozott, markáns arcát mutatja a Merlot-nál eddig megismert buja, nőnemű jelleggel szemben. Intenzív, eleven vörösbor, melynek karakterét az aszalt meggy, a vörösáfonya, a szilva és a szeder jegyei adják, a gyümölcsöket a kakaóbab, a menta és a grillázs jegyei teszik teljessé. Szép lecsengése a hordós érlelés fűszereivel búcsúzik.

Fogyasztását 16-18 °C-on ajánljuk.

A Vylyan Pincészetről

Debreczeni Pál a borvidék adottságaira alapozva, egy meghatározó, stílusteremtő, világviszonylatban is figyelemreméltó vörösboros birtok, a tökéletes bor alapítását tűzte ki célul.

Rögtön az alapítástól a magas minőségű bor volt a fő szempont, ennek lett alárendelve minden: a dűlők kiválasztásától a borok piacra viteléig. Első szőlőültetvényüket 1992-ben telepítették és boraikkal 1997-ben léptek a piacra.

 

Borvidék

Villányi

Pincészet

Vylyan Pincészet

Évjárat

2009

Űrtartalom

0,75 liter

Szőlőfajta

merlot

Származás

Magyarország

Típus

Száraz

Vélemények


Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “Pillangó 2009 – Vylyan Pincészet – vörösbor”


Felhasználási feltételek