Fehérbor, vörösbor, magyar borok, borkereskedés - Borudvar

Mézes Mály 6 puttonyos aszú – Royal Tokaji Pincészet- aszú

22.000 Ft Nettó: 17.323 Ft

Mézes Mály 6 puttonyos aszú – Royal Tokaji Pincészet- aszúbor

A Mézes Mály dűlő Tarcal határában található, és azzal büszkélkedhet, hogy egyike azon két szőlőterületeknek, melyek az 1700-as Rákóczi-féle dűlőosztályozás során kiváló első osztályú minősítést kaptak. Löszös talajú lankái dél felé néznek. Borkészítés szempontjából rendkívül jó tulajdonságai miatt már 600 éve is írásban említett dűlő most újra fénykorát éli.

A Mézes Mály aszúbor nevében is viseli sajátos jellegét. Hosszan tartó és különösen kiegyensúlyozott aromavilága az aszúborok esszenciáját egyesíti magában. A Mézes Mály dűlő 11 hektáron terül el, melynek Hugh Johnson is tulajdonosa.

A Royal Tokaji Borászatról
A Royal Tokaji Borászati Zrt.-t magyar szőlőtermelők és dán üzletemberek alapították 1989-ben Mádon. Ezt a szervezetet vásárolta meg 1994-ben angol befektetők egy csoportja, s így vált Hegyalja egyetlen brit érdekeltségű cégévé, mely a Tokaji borok világhírnevének visszaszerzését tűzte ki céljául. A cég egyik alapítója és jelenleg is résztulajdonosa Hugh Johnson, a neves angol borszakíró, „A világ bor-atlasza” című nagysikerű könyv szerzője.

Borvidék

Tokaj-hegyaljai borvidék

Pincészet

Royal Tokaji Pincészet

Évjárat

2005

Űrtartalom

0,5

Típus

Száraz

Szín

Fehér


Felhasználási feltételek