Fehérbor, vörösbor, magyar borok, borkereskedés - Borudvar

Fekete Leányka 2015 – Balla Géza Pincészete – vörösbor

2.490 Ft Nettó: 1.961 Ft

A fekete leányka belső erdélyi őshonos kékszőlő fajta. A borban a fajtára jellemző intenzív gyümölcsösség, meggyre, feketeribizlire, áfonyára emlékztető illatjegyek keverednek fűszeres karakterekkel. Ízében, lágy, kerek tanninok, kellemes savérzet teszi szerethetővé ezt a fajtát. ”

Elfogyott

Fekete Leányka 2015 – Balla Géza Pincészete – vörösbor

A feketeleánykára jellemző, intenzív gyümölcsös vörösbor. Meggyre, feketeribizlire, áfonyára emlékeztető illatjegyek. Lágy, kerek tanninok, kellemes savérzet teszi szerethetővé a Fekete Leánykát
A fekete leányka belső erdélyi őshonos kékszőlő fajta. Eredete I. Istvánig nyúlik vissza, a Hunyadiak pedig bizonyítottan legkedveltebb boruknak tartották, sőt a legendás Fekete Sereg katonái is ezt a vörösbort itták.

Balla Géza Pincészete 

Ménes, a hajdani híres történelmi borvidék Arad-hegyalján, hosszú ideig feledésbe merült a XX. század forgatagában. A legendás vörös aszúk, a fűszeres Kadarkák, az egykoron Európa-szerte híres nagytestű, bársonyos ménesi vörösborok és szelíd királyleánykák vidékén létrejött pincészet 1999 óta arra törekszik, hogy e borvidék visszanyerje régi patináját, hírnevét.

Borvidék

Ménesi

Pincészet

Balla Géza Pincészete

Évjárat

2015

Űrtartalom

0,75 liter

Szőlőfajta

feketeleányka

Típus

Száraz

Szín

Vörös

Származás

Erdély

Vélemények


Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “Fekete Leányka 2015 – Balla Géza Pincészete – vörösbor”


Felhasználási feltételek