Fehérbor, vörösbor, magyar borok, borkereskedés - Borudvar

Csíksomlyói Salvator Keserűlikőr

4.500 Ft Nettó: 3.543 Ft

Csíksomlyói Salvator Keserűlikőr

A SALVATOR keserűlikőr 36-féle gyógynövényből készül. Kitűnő, kissé férfias ízét a sokféle gyógy- és fűszernövény adja (édesgyökér, csillagánizs, rozmaring, bazsalikom, kálmosgyökér angelikagyökér, tárnics, kakukkfű stb.). Élvezeti értéke miatt önmagában is ajánlott, de kiadós étkezések után az emésztést is segíti, emellett kiváló gyomorpanaszokra.
2014-ben a világ egyik legrangosabb és legnagyobb múltra visszatekintő szeszesital versenyén, az angliai International Wine and Spirit Competition-ön „Silver Outstanding” minősítést kapott a Csíksomlyói Salvator Keserűlikőr és a Csíksomlyói Salvator Gyógynövénylikőr (IWSC).
A londoni versenyen is vakon ízlelgette a 300 tagú zsűri az italokat, és úgy gondolták, hogy a Salvator megérdemli a Silver Outstanding minősítést.
A Csíksomlyói Salvator Keserűlikőrt a bírálók így értékelték: „Mély sárga-arany szín. Illatában a citrust alpesi növények és aromák sora követi. Az édesgyökér egyensúlyba hozza a citrusféléket. Szájban gazdag és teljes, a korty finom és melengető. A citrom kilép a felszín alól és bátran helytáll a gyógynövényes és a keserű karakterek között. Gazdag teljességét hosszú utóízben is hordozza.”

Származás

Csíksomlyó

Típus

Keserűlikőr

Űrtartalom

0,5 l


Felhasználási feltételek