Fehérbor, vörösbor, magyar borok, borkereskedés - Borudvar

Chardonnay Battonage 2016 – Thummerer Pincészet – fehérbor

3.120 Ft Nettó: 2.457 Ft

Chardonnay Battonage 2016 – Thummerer Pincészet – fehérbor

Az évjárat jó beérést hozott a Chardonnay-nál, magas cukortartalom, szép savak. Az almasavbontás és a finomseprőn történő rendszeres keverés után egy nagytestű, elegáns fehér bor született.

Thummerer Pincészetről

Családi vállalkozás, mely 1984 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borászattal. Az Egri Borvidéken elhelyezkedő kicsivel több, mint 100 hektár saját telepítésű szőlőterület terméséből készíti a borainkat. Széles szőlőfajta-választék jellemzi a gazdaságukat, fő fajtáink: Királyleányka, Chardonnay, Ottonel Muskotály, Tramini, Zenit, Sauvignon Blanc, Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Blauburger, Kadarka. Szőlőültetvényeink 80%-a kék, 20%-a fehér szőlő.

Kizárólag a magas minőség elérése a cél és minden évben egy-egy különlegesség létrehozásával a választék gazdagítása.

Boraik elsősorban Magyarország előkelő éttermeibe, szállodáiba jutnak el, valamint Belgiumba, Svájcba, Dániába, Németországba, Lengyelországba, Csehországba, Franciaországba is. Természetesen a borok egy része kapható a hazai kiskereskedelemben is.

A Thummerer Pincészet központja Egertől 12 km-re, Noszvajon található. A 2000 m2-es, egykori uradalmi pincét több, mint 100 évvel ezelőtt kézzel vájták a vulkanikus tufa kőzetbe, melyet 2004-ben egy új 2200 m2-es tufakőbe vájt pincerendszerrel bővítették ki. A kiegyenlített klímájú pince ideális körülményeket biztosít a borok érleléséhez.

A technológia minden évben kiegészül a legkorszerűbb, világszínvonalú felszerelésekkel, gépekkel. Ez nem csak a borászatunkra, de a szőlészetünkre is vonatkozik.

A fehér borok nagyobb része reduktív technológiával, irányított erjesztéssel készül, de már fehér barrique különlegességek is megjelentek a pincészetük választékában. (pl.: Chardonnay, Pinot gris)

A vörös borok 2-4 hetes héjon erjesztéssel készülnek, 1,5-2 évig hagyományosan tölgyfahordóban érlelődnek és legalább féléves palackos érlelés után kerülnek forgalomba. A vörös borok egy része barrique hordókban fejlődik. (pl. Vili papa cuvée, Evoé cuvée, Pinot noir, Válogatások…)

Borvidék

Egri Borvidék

Pincészet

Thummerer Pincészet

Évjárat

2016

Űrtartalom

0,75 l

Szőlőfajta

chardonnay

Szín

Fehér

Típus

Száraz


Felhasználási feltételek