Fehérbor, vörösbor, magyar borok, borkereskedés - Borudvar

Brut Reserve – Taittinger – champagne

14.990 Ft Nettó: 11.803 Ft

száraz champagne, 0,75 liter.

2 készleten

Brut Reserve – Taittinger – champagne

A Taittinger Brut Réserve 40 % Chardonnay borok és 60 % Pinot Noir borok keveréke, 40 különféle dűlőről, így tökéletesítve. Ilyen magas százalékú Chardonnay igen ritkán található a Champagne alapboroknál.

3-4 évig érlelik a pincékben, ez alatt érik el tökéletes formájukat.

Óriási sármmal megáldott bor, amelyben pompás harmóniában egyesül a testesség, az erő, a kifinomult, élénk karakterrel. Aperitifként, vagy esti fogások kísérőjeként fogyasztható fehér húsokhoz, illetve rákhoz vagy gombához is remekül passzol.

Taittinger

A társaságot Jacques Fourneaux pezsgő-és borkereskedő alapította 1734-ben, amely az I. világháború után, a Taittinger család beszállásával kapta mai nevét.

Pierre Taittinger jó érzékkel döntött úgy, hogy a Chardonnay lesz a domináns szőlőfajta. Ez bölcs választásnak bizonyult, hisz ez páratlan könnyedséget, fortélyt és eleganciát kölcsönöz a márkának. 1945–től François, Pierre Taittinger harmadik fia, két bátyjával, Jean–nal és Claude–dal együtt felügyelte a Champagne Házat, amely jelentős mértékű növekedésen ment keresztül. ők kezdték el a XIII. században épült Saint-Nicaise Kolostor pompás IV. századi Gallo-Roman stílusú mészkő pincéinek üzemeltetését.

Jelenleg Pierre-Emmanuel Taittinger a Taittinger Champagne feje.

Pincészet

Taittinger

Űrtartalom

0,75 liter

Szín

Fehér

Származás

Franciaország

Vélemények


Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “Brut Reserve – Taittinger – champagne”


Felhasználási feltételek