Fehérbor, vörösbor, magyar borok, borkereskedés - Borudvar

Blanc de Blancs 2008 Premier Cru – Mandois – champagne

10.900 Ft Nettó: 8.583 Ft

száraz champagne, 0,75 liter.

Elfogyott

Cikkszám: BU001726 Kategóriák: , Címkék: , , , , , , , ,

Blanc de Blancs 2008 Premier Cru – Mandois – champagne

Visszafogott illat, alma és mandarin, keksz. Ízben is kristálytiszta, stílusban könnyed és elegáns, ahogy a legjobb chardonnay champagne-októl várjuk. A gyümölcsök mellett határozott sósság és kellemes autolízises jegyek – 4 évig érlelték, 2013 decemberében degorzsálták. A buborékok selymesek, mintaszerű a textúra.

Mandois Pincészet

A Champagne Mandois székhelye a Côte des Blancs, ezen belül Pierry, vagyis nagyon közel vannak Champagne fővárosához, Épernay-hez.

A cég jelenlegi vezetője Claude Mandois, aki a ház presztízs cuvée-jével tiszteleg egyik őse, Victor Mandois előtt. Az úriember 1860-tól saját nevét kívánta viszontlátni a palackokon és a szőlőművelésen túllépve borászkodni kezdett, ezzel elindítva a családi márkát a világhír felé.

A tradíciók tisztelete filozófiájukban is visszaköszön, alaptételük a terroir központúság, a gondos szőlőművelés és szelekció. A termőhelyet minél jobban kifejezőbb bort minden esetben alacsony dosage-zsal segítik érvényesülni, de azt a hagyományt is őrzik, hogy a legjobb területek borát fahordókban érlelik.

A függetlenségét máig őrző birtok ma 35 hektárnyi területen gazdálkodik, tizenkét, köztük több grand cru apellációban, 70 %-ban chardonnay szőlőfajtára koncentrálva. Ezzel nagyrészt önellátóak és csak 30%-ban vásárolnak szőlőt partnereiktől. Egy különleges és Champagne-ban igen ritka Clos (burgundi mintára fallal körbevett dűlő) a legértékesebb területük, 1963-ban telepített tőkékkel és kivételes borokkal.

Borvidék

Champagne

Pincészet

Mandois

Évjárat

2008

Szőlőfajta

chardonnay

Űrtartalom

0,75 liter

Szín

Fehér

Származás

Franciaország

Vélemények


Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “Blanc de Blancs 2008 Premier Cru – Mandois – champagne”


Felhasználási feltételek