Fehérbor, vörösbor, magyar borok, borkereskedés - Borudvar

BalatonBor 2016 – Laposa Pincészet – fehérbor

1.790 Ft Nettó: 1.409 Ft

Balatonbor 2016 – Laposa Pincészet – fehérbor

Könnyed, nyáresti hangulatot idéző olaszrizling, amely bárhova elviszi az igazi balatoni életérzést. Színe halványsárga. Intenzív illatában főleg a barack és a tavaszi fehér virágok ismerhetők fel, de abban van egy kevés akácvirág és egy kis licsi is. Ízében gyümölcsös, roppanós.

2016-ban- második alkalommal – 24 borászat készíthetett BalatonBort. A borok analitikai és érzékszervi vizsgálatokon is átmentek a forgalomba hozatal előtt. Maximum 5000 palack készülhetett pincészetenként. A BalatonBor minden borászat esetében egy könnyed olaszrizling, amely egységes címkét kap.

A Laposa pincészetről

A pincészet története 1990-re nyúlik vissza amikor is megvásárolták első parcellájukat Badacsonyban. Mára már a Balaton környékén és még Somlón is akad egy 1,5 hektáros terület mely a családi birtok részét képezi. Badacsony-hegyen 1,5, Csobáncon 3,5 Köves-hegyen 1, a Szent György-hegyen 0,5, Somlón pedig 1,5 hektár saját tulajdonú szőlőjük van. A család a szülőkön kívül két lánytestvérből (Zsófi és Lilla) és egy fiúból áll (Bence). Mindenki részt vesz a birtok gondozásában de 2005 óta Bence vette át a birtok irányítását. A környékre jellemzően ők is csak fehérborral foglalkoznak. Az alábbi fajták találhatók meg náluk: Olaszrizling, Rajnai rizling, Szürkebarát, Kéknyelű, Juhfark, Sárgamuskotály, Furmint és Hárslevelű készül.

Borvidék

Badacsonyi Borvidék

Pincészet

Laposa Pincészet

Évjárat

2016

Űrtartalom

0,75 l

Szőlőfajta

olaszrizling

Típus

Száraz

Szín

Fehér


Felhasználási feltételek