Fehérbor, vörösbor, magyar borok, borkereskedés - Borudvar

Aureus 2009 – Gere Tamás és Zsolt Pincészete – vörösbor

6.950 Ft Nettó: 5.472 Ft

Száraz villányi vörösbor cuvée, 0,75 liter.

Aureus 2009 – Gere Tamás és Zsolt Pincészete – vörösbor 

A pincészet kíváló presztízs bora. Kishordós érlelésű cuvée vörösbor, egy Cabernet-Merlot házasítása,  amelyet csak kiemelkedő évjáratokból állítanak össze együtt apa és fia.
7000 palack készült ebből a remek évjáratú vörösborból, melynek neve arra utal, hogy teremhet arany (Aureus) a föld felett.

Gere Tamás és Zsolt Pincészetéről 

A Gere Tamás Pincészet évtizedek óta szőlőtermesztéssel és feldolgozással foglalkozik. Az első saját palackozású borukat 1988-ban hoztuk forgalomba, melyek mára országosan is ismertté váltak. Pincészetük jelenleg 35 hektáron gazdálkodik. Ültetvényeik Villány, Nagyharsány és Siklós legjobb adottságú területein helyezkednek el.
Az egyre növekvő mennyiség miatt 2002-ben fejlesztésekbe kezdtek. A technológiai folyamatokat szétválasztottuk: a feldolgozás és a borok hordós érlelése Nagyharsányban történik, míg a palackozás, a palackos érlelés és a kereskedők kiszolgálása az újonnan épült villányi üzemükben.

A 80-as években elkezdett vállalkozás mára ismert családi pincészetté nőtte ki magát. Az apa, Gere Tamás mellett a következő nemzedék is belépett a sorba. Zsolt képzett borász, és főleg a pincében tevékenykedik. Viktória az idegenforgalmi szakmában szerzett diplomát és a borház háziasszonya.

Borvidék

Villányi

Pincészet

Gere Tamás & Zsolt Pincészete

Évjárat

2007

Űrtartalom

0,75 liter

Szőlőfajta

cabernet sauvignon, merlot

Származás

Magyarország

Típus

Száraz

Szín

Vörös

Vélemények


Még nincsenek értékelések.

Mondd el a véleményed elsőként: “Aureus 2009 – Gere Tamás és Zsolt Pincészete – vörösbor”


Felhasználási feltételek