Akesson’s kézműves, ültetvény-szelektált csokoládék

Ínyencek, csoki imádók és különleges ajándékok vadászóinak figyelmébe ajánljuk, hogy a dűlő-szelektált boraink mellé mostantól akár ültetvény-szelektált csokoládékat is vásárolhatnak!

Akesson’s

Borudvar_Csokoládé_Akessons_Debrecen

„Célunk, hogy igazi autentikus, kézműves, minőségi csokoládékhoz jussanak hozzá a vásárlók, melyeket kisebb boltokban is megtalálnak, elkerülve a szupermarketek tömegtermékeit”.
/Bertil Akesson

Bertil Akesson (ejtsd „Okesszon”), svéd diplomata édesapja és rengeteg utazásaik révén, már gyerekkora óta tanulmányozhatta a különböző ültetvényeket, a rajtuk folyó munkát. Madagaszkáron lévő családi birtokukon pedig minden titkot elleshetett a kakaóültetvények és fűszerültetvények területén.
Ma már nem csak Madagaszkáron, hanem Brazíliában és Indonéziában is nagy szenvedéllyel készíti magas minőségű, kézműves, luxus csokoládéit.
Ahogy a borokat, úgy a csokoládékat is bírálják évről-évre, szezonról-szezonra. Hogy egyet említsünk a sok nemzetközi díjat, elismeréseket illetően, 2013-ban a 75%-os Trinitario kakaóbabból készült, vadborsos étcsokoládé arany minősítést kapott az Academy of Chocolate (Csokoládé Akadémia) nevű megmérettetésen.
A Csokoládé Akadémiát 2005-ben alapította 5 a csokoládéban vezető szerepet betöltő szakértő. Az ő meghatározásuk szerint a minőségi csokoládé itt kezdődik:
1. Semmilyen növényi zsírt nem tartalmaz a kakaóvajon kívül,
2. a minimális kakaótartalom eléri: étcsokoládénál a 60%-ot, tejcsokoládénál a 30%-ot,
3. a kakaóbab ültetvényeket nagy odafigyeléssel és kíméletes, szakértő módon kezelik,
4. a csokoládé, mint végtermék nem tartalmazhat olyan adalékanyagokat, mint édesítőszerek, színezők, mesterséges konzerváló anyagok.

Ahhoz, hogy az Akesson’s csokik ilyen magas elismeréseket képesek elnyerni a világ összes csokoládéi mellett, nemcsak ahogyan a boroknál is mondjuk, a „terroir”, de maga a technológia is elengedhetetlen.
A csokoládék esetén van egy nagyon fontos, az egész folyamat lelkét adó technológiai lépés, a konsírozás. Ez az a lépés, amely során a kakaóbabot kakaómasszává őrlik. Minél hosszabb, akár több órán át zajló ez a folyamat, annál könnyebben olvadó csokoládékat fogunk kapni. Mondanom sem kell, az Akesson’s termékek esetén a kakaóbabot sokkal tovább konsírozzák, mint egy átlag csokoládénál… Másik részben persze a kakaóvaj, amitől olvad a csokoládé, ugyanis olvadási hőmérséklete 37 0C körüli, pontosan a testhőmérsékletünk szintje.
Amikor először kóstoltuk az Akesson’s csokikat, az íz mellett az egyik legfeltűnőbb dolog, ami eszünkbe jutott, rögtön az volt, hogy ahhoz képest, hogy étcsokoládé, mennyire selymes, mennyire olvad.

Bízunk benne, hogy Nektek is ugyanolyan nagy élményt fognak okozni ezek a csokoládék, mint amennyire nekünk elnyerték a tetszésünket.

Kínálatunkat folyamatosan bővítjük… azonban a csokoládék szállítását nem vállaljuk, hiszen a hőmérséklet változásai kihatással vannak a küldemény állapotára. Nem szeretnénk, hogy az értékes finomságok olvadtan érkezzenek meg a megrendelők otthonába, így Széchényi utca 48. szám alatt lévő üzletünkben tudjátok őket megvásárolni!

Üdvözlettel:
A Borudvar csapata